請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 13630|回復: 50

[原創] My Modular House 2013 - 完成全套成魔之路!

高級會員

LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014

開始是很簡單的 ...

覺得很難得到 ... 就試下先完成一個小心願!先入手迷你版 ...

迷你版完成了,卻發現「成人版」非常吸引,很想得到,先買喜愛的綠色,看看是否真的要完成一套 ...

又完成了,非常靚 ... 非要一套不可!

我發覺,真的愛上了 ... 但,事實上的確有點難找到另外兩套 ...

解決難題及完成心願,感覺良好,真痛快!

Full Shot,多謝觀賞!

================================================

Apr 2013 Update :

10232 Palace Cinema 入手!

評分

參與人數 10+50 收起 理由
minibryan + 5 好羡慕! 有位SHOW晒出來!!!
ken138 + 5 我都想買一套!
Ericson + 5 我要讚好!
brown + 5 精彩作品!
chiyin00 + 5 我要讚好!
breadming + 5 我要讚好!
chiukeung + 5 謝謝分享!
Bricker.HK + 5 精彩作品!
ianchan3 + 5 謝謝分享!
jenniferlau123 + 5 勁呀!我要讚好!

查看全部評分

回復

論壇元老

Jennifer

論壇元老LUGBULK2014最佳新人

Lucab, hello !

勁呀,好壯觀,點睇都好靚!

我都係 modular house 的 DH fans!

Modular 又係中毒系列,我未砌 Market Street 10190(已開)、Town Hall 10224 同 Palace Cinema 10232(MISB) 未砌。

Corner cafe 10182 做緊內部裝修,有排....

但真正大滿足!

快D交哂Lego 出嚟,新舊都殺!
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

好鍾意呀,頭先行inns point爭d買左10232><

咁平,我見都係1300中  發表於 2013-8-30 22:54
10232抵買呀,而家應該千二中有交易  發表於 2013-8-30 20:58
想儲Modular Building (爭10246),等待時機(執一套10185,好想要10244
回復

高級會員

LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014

Ericson 發表於 2013-8-29 18:42
好鍾意呀,頭先行inns point爭d買左10232>

鐘意就買啦,唔怕第日後悔!

Agree agree!  發表於 2013-8-29 19:36
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

Lucab 發表於 2013-8-29 18:47
鐘意就買啦,唔怕第日後悔!

我都想,屋企無位放同埋無$$
想儲Modular Building (爭10246),等待時機(執一套10185,好想要10244
回復

高級會員

Ericson 發表於 2013-8-29 18:48
我都想,屋企無位放同埋無$$

如果無位就買左唔好玩住,你睇下10197 ...
回復

論壇元老

Lucab 發表於 2013-8-29 18:49
如果無位就買左唔好玩住,你睇下10197 ...

連唔拆盒都無位放~

Ericson, 放床下底,包住先,或衣櫃啦!  發表於 2013-8-29 19:38
回復

高級會員

jenniferlau123 發表於 2013-8-29 17:33
Lucab, hello !

勁呀,好壯觀,點睇都好靚!

內部裝修,整好左分享下,我都想改下。

Haha 好呀...希望快D完成啦!  發表於 2013-8-29 19:55
回復

高級會員

LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014舊論壇之友

這個是不少人的未完成夢想...

Agreed no more!  發表於 2014-3-31 00:29
So do I! I think placing a garden looks instead of the robot is much better  發表於 2013-8-31 14:00
十分認同!  發表於 2013-8-29 22:50
回復

高級會員

alanboar 發表於 2013-8-29 22:05
這個是不少人的未完成夢想...

呢個夢想都唔太難完成既,StarWars果D好似仲大件事WOR!!!
回復