請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 6421|回復: 17

[報料] 42008 ﹠ 42009 行貨 ?

1萬

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

頭先去開又一城! 又走咗上豆豆城!
咁就敗咗42010  & 42011

多口問多句!
原來42008 ﹠ 42009 已到大倉!星期一問過都未有資料!
本來明天派貨!但颱風關係, 改為星期五六日一!邊日就睇情況!

正價賣 $1199 ﹠ $2199 ! 好貴喎~~
豆豆城賣嘅應該係行貨呱?

要買就去留意一下啦!

回復

論壇元老

Jennifer

論壇元老LUGBULK2014最佳新人

打風無阻毒發,haha !

$2299 正價超貴wor, ,好正㗎?

係邊種車呀?
快D交哂Lego 出嚟,新舊都殺!
回復

1萬

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

jenniferlau123 發表於 2013-8-14 23:12
打風無阻毒發,haha !

$2299 正價超貴wor, ,好正㗎?

Google Search 吓就有!!

仲有係$2199

Wakakakaka ! Like! 又比你捉到錯處啦!  發表於 2013-8-15 00:33
Like你張圖  發表於 2013-8-14 23:38
回復

論壇元老

42008同出面差唔多,42009就貴3-400
回復

3萬

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

嘩行貨要去到2199?? 的確貴,
去馬會買一盒連shipping都唔駛$1800

馬會有exclusive 嗎?  發表於 2013-8-15 00:35

LUG Ambassador - HKLUG
個人FB 專頁 : Chiukeung the Brick Artist
回復

1萬

論壇元老

chiukeung 發表於 2013-8-14 23:58
嘩行貨要去到2199?? 的確貴,
去馬會買一盒連shipping都唔駛$1800

馬會?

唔係EXCLUSIVE, 只係普通的 TECHNIC  發表於 2013-8-15 18:06
係啦,唔知係咪 exclusive 呢?  發表於 2013-8-15 00:36
回復

註冊會員

......我選擇等佢跌價!
回復

1萬

論壇元老

kinilok 發表於 2013-8-15 00:09
......我選擇等佢跌價!

豆豆城唔會跌!睇吓行貨街價可以平幾多啦!
回復

註冊會員

LittleTomfool 發表於 2013-8-15 00:28
豆豆城唔會跌!睇吓行貨街價可以平幾多啦!

我知.....我係講street price
回復

高級會員

最佳新人

SHOP.LEGO.COM 不嬲都都係寫 USD$219 的. 所以我之前問時佢開18XX 我已經覺得平. 因為好多時D 大盒都係用 美金 10 算計的.
開頭未出時... 42009 0既 其望度係比 42008 高的, 因為以前的 8421 好多人都冇入到手而飲恨.. 而家出返架42009..  支CRANE 有 3 節, 4 軸變 5 軸, 所以好多當年買唔到 8421 0既朋友今次都TARGET 要入 42009 .... 但而家出左貨...  可能已經預左 42009 多人追. 所以出貨量多. 相反地, 42008 可能係出得較小貨, 所以我覺得盒42008 反而會比炒起0既機會係高過 42009 的....

如果兩盒都入的話.. 可以街鋪買42009, 斗斗城買 42008
回復