請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 5365|回復: 22

[發問] 問功課:MOC 畫圖的 software, 邊隻好?

論壇元老

Jennifer

論壇元老LUGBULK2014最佳新人

請問 MOC 達人s,

姪仔Ryan宜家只有 9歳,好中意玩 Lego 小創作,佢問

(1)「MOC 畫圖的 software, 邊隻好?」

(2)「喺邊度買到呢D software ?」

Help !

唔該哂你地呀~~~

快D交哂Lego 出嚟,新舊都殺!
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

Lego有出一個software係類似既用途....
http://ldd.lego.com/en-us/defaul ... CreateShareSL100LDD

Erison, Thanks so much ! 請問初學MOC, 容易用嗎?  發表於 2013-7-20 15:23
想儲Modular Building (爭10246),等待時機(執一套10185,好想要10244
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

師姐,我只係翻新手~XDD
買左technic都未開始砌。 hahhaah

咁快D砌啦,早砌早享受! 咪玩啦,叫我師奶䤞 OK 啦,hehe  發表於 2013-7-20 16:35
想儲Modular Building (爭10246),等待時機(執一套10185,好想要10244
回復

金牌會員

舊論壇之友

多謝資料ar !  發表於 2013-7-20 16:28
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

我都有dl呢個!
有時襟下都幾過癮

難用嗎?  發表於 2013-7-20 20:10
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

印象中上面有好多人分享係softwear 砌出黎既作品

我係咁諗,不過怕太難,小朋友學的!  發表於 2013-7-20 20:11
回復

高級會員

LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

原來有啲咁正又好玩既嘢!多謝分享!學習了!
LEGO是會令人著迷,甚至瘋狂!
回復

高級會員

LUGBULK2017LUGBULK2016HKLUG創會會員舊論壇之友LUGBULK2014LUGBULK2015

咁要介紹Lysanda 比大家認識,佢用Software 砌Lego 好有心得, 尋晚傾開佢話好想同大家分享下。 
回復

論壇元老

Jennifer

論壇元老LUGBULK2014最佳新人

fvin 發表於 2013-7-25 13:31
咁要介紹Lysanda 比大家認識,佢用Software 砌Lego 好有心得, 尋晚傾開佢話好想同大家分享下。  ...

Fvin, Thanks so much !

真好呀!期待 software 達人同我地分享呀!
快D交哂Lego 出嚟,新舊都殺!
回復

高級會員

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014

jenniferlau123 發表於 2013-7-25 14:18
Fvin, Thanks so much !

真好呀!期待 software 達人同我地分享呀!

我不是甚麼達人啦••••不過我好推介MLCad, 成套software好多野玩,我只用了其中一部份常用的!真的,我現在寫緊個有關既PowerPoint, 不久會同大家分享,請稍等•••

期待! :)  發表於 2013-8-10 23:10
回復