請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
返回列表 發新帖
樓主: kenchui

[原創] 驚喜價入手 10255 Assembly Square, HAPPY~

3萬

論壇元老

人無求 - 品自高

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015論壇元老LUGBULK2014最佳新人

kenchui 發表於 2017-4-7 10:27
師兄好叻~

係呀再下調一啲都唔奇, 不過呢刻黎講我覺得OK了~

最緊要玩得開心
回復

註冊會員

我就唔知邊度賣到16xx,我琴日買左1780,都覺得ok啦。
定價279.99算係好平了
回復

註冊會員

ateameric 發表於 2017-4-10 11:38
我就唔知邊度賣到16xx,我琴日買左1780,都覺得ok啦。
定價279.99算係好平了

1780都好不錯~

回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016最佳新人

呢盒10週年嘅大屋定價好奇怪:
美國要$279.99-USD,英國只係£179.99,香港官方賣$2799,價錢可以差咁遠!

最奇怪係,早1個月,香港周圍都無乜貨,就算有都賣緊$22xx-$23xx或更高,但1星期前開始穾然間周圍都有,個價重直插落$17xx,真係唔係好相信點解大屋可以突然跌價跌得咁「恐怖」!
回復

註冊會員

galco 發表於 2017-4-10 14:50
呢盒10週年嘅大屋定價好奇怪:
美國要$279.99-USD,英國只係£179.99,香港官方賣$2799,價錢可以差咁遠!
...

係呀, 我都覺得好奇怪~

仲有就係, 其實都唔係間間舖有貨, 但個價既回落速度都咁快~
真係好少見~

回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016最佳新人

kenchui 發表於 2017-4-10 14:55
係呀, 我都覺得好奇怪~

仲有就係, 其實都唔係間間舖有貨, 但個價既回落速度都咁快~

我有啲懷疑LEGO 官方定錯價,以往好少見美國同英國個官方價可以差咁越!
回復

註冊會員

galco 發表於 2017-4-10 15:04
我有啲懷疑LEGO 官方定錯價,以往好少見美國同英國個官方價可以差咁越!
...

LEGO....可能睇好英磅升返上12......
咁個價咪差唔多囉
回復

註冊會員

今日終於開工啦, 好野~~

Start

Start

因為無砌過咁大盒既LEGO, 之前一直驚咁成4千塊咁多, 倒埋一齊咪搵件都搵死? 好彩原來佢係分PART砌的,
呢盒總共有6 PART, 可以一PART一PART咁砌, 好方便呀~

6Parts

6Parts

我砌得慢, 第一PART唔算多野, 但都用左2個鐘砌了, 打好個地基, 終於完成第一PART, YEAH~~

Part 1

Part 1

明天再努力~ ^_^

回復

註冊會員

版主唔好意思, 我可能POST 錯區了
分享作品我去返 LEGO® 樂高商品鑑賞 果邊~
http://www.hklug.hk/forum/forum. ... tid=6234&extra=
謝謝~

回復