請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
樓主: chiukeung

[轉載] 21103 回到未來"DeLorean時光機" boxset圖片有得睇

中級會員

LUGBULK2015舊論壇之友

jenniferlau123 發表於 2013-7-16 17:15
你地成日買幾盒,一陣「撈兩撈」就砌到,

問心講,真係好強呀!

呢D 真係純粹幻覺.... 有時都唔係咁易砌到嫁....

買4盒呢d 只係想砌哂3個款出來姐....
Greeting from Denmark
回復

論壇元老

Jennifer

論壇元老LUGBULK2014最佳新人

凍啡 發表於 2013-7-17 14:58
呢D 真係純粹幻覺.... 有時都唔係咁易砌到嫁....

買4盒呢d 只係想砌哂3個款出來姐.... ...

Hahaha.......你太謙啦,又係果3個款?

點會呀!
快D交哂Lego 出嚟,新舊都殺!
回復

中級會員

jenniferlau123 發表於 2013-7-17 09:25
Hahaha.......你太謙啦,又係果3個款?

點會呀!

我而家冇咩磚可以玩, 只能買SET 砌嫁乍...
回復

論壇元老

Jennifer

咁你要抖下先啦,你地砌set = 休息!

之前你地好多動漫比賽及其他展覽(我有嚟睇你地作品㗎,好靚好detail呀),一定好玩但會burnt out.  等有mood就可以再開工!

我都有set 未砌,下個set想砌 VW Camper van, 一盒砌、一盒儲。因為太中意Volkswagen 啦!
回復

中級會員

jenniferlau123 發表於 2013-7-17 10:20
咁你要抖下先啦,你地砌set = 休息!

之前你地好多動漫比賽及其他展覽(我有嚟睇你地作品㗎, ...

哈哈哈, 我Small potato 黎嫁乍....
ck 佢地先係大戶......

vw camper van正, 唔知仲會唔會出其他款式既車, 好期待...
回復

論壇元老

Jennifer

Haha u are v humble! Give Big Like to u all!

我都覺得 VW Camper 好正!直頭一見鍾情果種。

所以要多1盒做 MISB。

真係,如果有其他如 BMW, AUDI 或其他靚車,咁就一流啦!

LEGO 出過 Ferrari 同Lamborghini  發表於 2013-7-17 23:46
回復

中級會員

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015

chiukeung 發表於 2013-7-16 11:24
boxset 背面相片,清楚看到可以自己選擇拼出電影三部曲中三款不同的 Delorean,
(LEGO: 唔該你要買3盒,多謝 ...

一次过三集一起拼出来,不错不错!
因网络认识世界,因飞机出发世界,因乐高创造世界!
回復

中級會員

jenniferlau123 發表於 2013-7-17 15:51
Haha u are v humble!  Give Big Like to u all!

我都覺得 VW Camper 好正!直頭一見鍾情果種 ...

出其他車款真係買硬, 希望快D 出多幾款,等我砌好哂DISPLAY出來, 咁就正啦...
回復

論壇元老

Jennifer

凍啡 發表於 2013-7-17 23:31
出其他車款真係買硬, 希望快D 出多幾款,等我砌好哂DISPLAY出來, 咁就正啦...
...

Waaaaa! Display 哂,諗起都型爆!

Ferrari 同. Lamborghini !

我凈係知有 大 Ferrari 呀,以前好耐的set ?

神枱靚車,一定唔細盒,仲唔貴死吖!
回復

3萬

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

外國youtube channel - Brickshow 做了個Set review

留意Time machine那塊 printed tile, 上面所設置既"destination Time" 大家睇得出有咩特別?

LUG Ambassador - HKLUG
個人FB 專頁 : Chiukeung the Brick Artist
回復