請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 2705|回復: 26

新手報到~!

中級會員

LUGBULK2017最佳新人

各位好!
子婷小時候和哥哥常玩lego,但因為年紀細d,自己砌的機會不多,通常負責幫哥哥搵件、執頭執尾。
2015年見街景餐廳實在好靚,買咗盒返來之後就開始玩返。如今自己有錢嘛,就自自然然落坑狂買... 然後最近開始愛上moc!
最喜歡Creator和Friends系列。另外也會買其他例如Elves, Ninjago, Super Heros等等某些有特色配件或特別感興趣的sets。
當然,都開始儲了些鍾意既人仔(承認『鍾意既人仔』係越來越多...)
係純玩家。請各位師兄師姐多多指教!

評分

參與人數 1人氣 +5 +5 收起 理由
chiukeung + 5 + 5 我要讚好!

查看全部評分

回復

1萬

論壇元老

見習收玩家

論壇元老最佳新人

師姐你好.歡迎.

小弟雖然走出黑暗期有兩年半,但自問仍然係初學新手.

請多多指教.
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

Hi! Hi!  得閒多啲上來啦~~
回復

中級會員

LittleTomfool 發表於 2016-6-15 00:23
Hi! Hi!  得閒多啲上來啦~~

會啊!

我打算參加lego搞果個比賽(動漫展),現在努力趕工中!
入唔入選都好,好想快d完成、影相、然後同大家分享下啊!
回復

中級會員

quanteric 發表於 2016-6-14 17:35
師姐你好.歡迎.

小弟雖然走出黑暗期有兩年半,但自問仍然係初學新手.

我細個都無乜機會moc,只係砌過下d屬於自己既sets(其他都係哥哥砌既..),所以都幾新手,不過努力學習中!

多多指教~
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016最佳新人

子婷 發表於 2016-6-15 10:59
我細個都無乜機會moc,只係砌過下d屬於自己既sets(其他都係哥哥砌既..),所以都幾新手,不過努力學習中 ...

歡迎嚟到HKLUG呢個大家庭,記得要多啲上嚟發帖、發言,及分享你嘅MOC精彩作品。
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

子婷 發表於 2016-6-15 10:57
會啊!

我打算參加lego搞果個比賽(動漫展),現在努力趕工中!

努力!
回復

金牌會員

為比賽加油~
小時玩lego, 大個自己有錢再玩都係lego~ 一種自由,名牌,童年回憶~
呢期我買左好多friends系列, 已經砌左部份,遲的可以分享一下~
回復

中級會員

最佳新人

hello nice to meet you
回復

中級會員

carlos 發表於 2016-6-15 18:04
為比賽加油~
小時玩lego, 大個自己有錢再玩都係lego~ 一種自由,名牌,童年回憶~
呢期我買左好多friends系列, ...

謝謝你!
Friends真係好靚啊!我都買咗唔少,唯獨始終只喜歡lego人仔,d friends人仔都堆在一起,有點浪費..。
有時候想買friends的細set但看見那人仔又覺得唔太抵,因為只想要場景和小配件...,好糾結啊!

回復