請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 10602|回復: 143

等待多年..."香港樂高迷用戶組會員咭"終於面世啦 !

2萬

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

各位會員,今日CK有好消息宣佈,等待多年..."香港樂高迷用戶組會員咭"終於面世啦 !

兩年前未完既計劃,今次再的起心肝完成佢。

物料: 85.5mm x 54mm x 0.76mm 標準啞面PVC卡

實際用途: 增加會員歸屬感,身份認同 , 優先參加HKLUG活動 (即係無實際用途 )

費用:  首次發咭免費(只限首2000名會員,以後如何安排,留待將會公佈). (每名合資格HKLUG會員可獲發咭一次, 如有遺失損毀需要付出補咭費用每張 $50)

發咭資格: 必須先成為香港樂高迷用戶組會員,必需爲HKLUG會員,只要讚好HKLUG Facebook專頁和已加入”香港樂高迷用戶組 HKLUG 交流區”即可。香港樂高迷用戶組討論區 (HKLUG forum) 積分需超過200,方會接受申請。

申請方法: 流程如下                                                              
Step1: 前往HKLUG會員卡申請URL: https://goo.gl/dWAfgu 填寫表格,
Step2: 用whatsapp發送 message到 91087154, 留言表示已填寫申請資料: 留言請包括閣下個人名稱 , Facebook名稱,  HKLUG討論區login名稱(如適用)
Step3: admin經過核實資料後會經whatsapp回覆, ,admin會發出入數指示, 會員請把行政費用過戶,並whatsapp回覆admin
Step4: 收妥會員卡,請於卡背面寫上閣下個人名稱 和簽署.

派發方法: 郵寄方法,需要繳付行政費 ($10) 只接受Payme 或 paypal付款方法 (包括信封,本地普通平郵郵資),注意paypal會另外收取約$2.69手續費
預定最快6月底左右會開始安排取咭。

估計首批申請處理需時,估會根據積分級別作優先次序處理。

即愈高分愈快處理。 積分1000 以上會員,可保證今屆動漫節之前取咭

多謝大家支持, 希望會員會喜歡這份小小心意。 
23/6/2016 更新:
申請流程,試運中,  
試運初期,有關細節可能會因應順暢度而稍作微調.
如有不便,敬請體諒, 我好全部係義工,唔可能好似商鋪咁既SLA

12/7/2016 更新:
試運中近3星期,
大致順利, 基卡人手考慮,固現在開始只接受郵寄取卡安排.

9/7/2017 更新:
為配合社交網絡環境發展,決定取消討論區積分要求。
發咭資格更改由"香港樂高迷用戶組討論區 (HKLUG forum) 積分需超過200,方會接受申請。港樂高迷用戶組討論區 (HKLUG forum) 積分需超過200,方會接受申請。"
爲"必需爲HKLUG會員,只要讚好HKLUG Facebook專頁和已加入”香港樂高迷用戶組 HKLUG 交流區”即可。"

評分

參與人數 46+225 貢獻 +5 收起 理由
jenniferlau123 + 5 超like! 辛苦主席
brown + 5 Thank you so much
andesapple + 5 我要讚好!
6996 + 5 我要讚好!
boey + 5 我要讚好!
Anson530 + 5 我要讚好!
sharonwingwing + 5 我要讚好!
Schola + 5 我要讚好!
pong0091 + 5 我要讚好!
roro + 5 我要讚好!
hksuperbug + 5 我要讚好!
aya030 + 5 我要讚好!
xiaosum + 5 我要讚好!
kgp1010 + 5 我要讚好!
qdesign + 5 我要讚好!
Raphael + 5 我要讚好!
starwalker + 5 我要讚好! 師兄! 我想申請會員咭, 請問要怎.
加一 + 5 我要讚好!
anomic68 + 5 我要讚好!
BrianFung + 5 我要讚好!

查看全部評分

LUG Ambassador - HKLUG
個人FB 專頁 : Chiukeung the Brick Artist
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016最佳新人

主席好嘢,果然有聽到我地嘅聲音,大讚!!
回復

中級會員

LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014

^^我要申請~~我要申請~~我要申請~~
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016最佳新人

小弟第一個報名!
回復

註冊會員

好野....

不過唔夠分....
回復

1萬

論壇元老

見習收玩家

論壇元老最佳新人

主席勁,利害!

我又報名!
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

好野,我要申請!
好彩之前落力參與!
想儲Modular Building (爭10246),等待時機(執一套10185,好想要10244
回復

註冊會員

LUGBULK2017

啊, 差十幾分!!! 多D出POST先.

加油  發表於 2016-6-23 13:57
回復

3萬

論壇元老

人無求 - 品自高

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015論壇元老LUGBULK2014最佳新人

hmm...
大家多d發言和評分支下討論區會員
回復

註冊會員

LUGBULK2015

報名! 等待通知
回復