請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 12706|回復: 70

[報料] 最新消息:2015 動漫展LEGO X 特別安排

3萬

論壇元老

人無求 - 品自高

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015論壇元老LUGBULK2014最佳新人

‪#‎動漫節xLEGO‬ 每年動漫節LEGO攤位嘅重頭戲都係由本地LEGO fans創作嘅展品。今年都唔例外,我地將會帶大家環遊世界,暢遊各地有趣嘅節日!

香港動漫節將於7月24至28日期間於會展舉行,LEGO攤位位於Hall 1 B12,到時記得嚟探我地喇!

提提大家,今年LEGO攤位有幾項特別安排:
- 不設Brick Corner,散裝樂高®顆粒會以密封福袋形式發售
- 不設自助包裝區及不提供包裝物料,如有需要敬請自備
- 只接受現金、Visa或MasterCard付款
- 所有膠袋均會收取$1,請自備購物袋

評分

參與人數 4+20 收起 理由
bbc + 5 謝謝報料!
chiukeung + 5 謝謝報料!
Keynes + 5 謝謝報料!
Tomy11 + 5 謝謝報料!

查看全部評分

回復

3萬

論壇元老

人無求 - 品自高

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015論壇元老LUGBULK2014最佳新人

不設brick corner即是不設點心紙
回復

高級會員

福袋會更好, 起碼唔洗等半日
謝momo兄報料
少數以拍片形式分享Lego既香港人 (AT) ;)
ATLegoMCraftStudio<-------click入去支持一吓!
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

褔袋好過自己劃~
想儲Modular Building (爭10246),等待時機(執一套10185,好想要10244
回復

3萬

論壇元老

人無求 - 品自高

有興趣可以重溫一下上年2014動漫展消息及討論:

http://www.hklug.hk/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=2494&extra=&highlight=動漫&page=1

回復

高級會員

最佳新人

謝謝報料!
回復

高級會員

最佳新人

謝謝報料!
回復

3萬

論壇元老

人無求 - 品自高

轉載:

#‎動漫節xLEGO‬ 除左之前已經出左結果嘅 ‪#‎樂高建築師大賽2015‬ 兒童組 ( http://on.fb.me/1IjGQhD ),動漫節現場將會展出「理想家居」成人組10名入圍作品,並進行現場公眾投票。入圍名單如下:

Benny Chow - 愛回家 之玩具愛好者的白色小屋
白鈺汶 - 我的盒仔屋 (My Cubic House)
Janet Yiu - My little dream house
Tse Kai Hong - 我的理想家「車」
Vincent Lai - Box iN
Alex Luk - 立體的室內設計雜誌
Alan Cheung - 我的理想家居
Lysander Chau - iHome 2115
WC Lee - 黑武士的居室
Wilfred Lui - 環保、明亮和豐盛生活的現代家居

想睇下各位LEGO fans心目中嘅理想家居同入面嘅精彩細節,記得入場支持下喇!

回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016最佳新人

褔袋幾錢?
回復

論壇元老

論壇元老最佳新人

有76042賣

呢個有d吸引。  發表於 2015-7-23 09:38
回復