請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
樓主: chiukeung

[報料] 「香港樂高迷用戶組」出書啦《砌出香港》書展登場

3萬

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

再來麻雀,我的作品,幾年前幫LHK負責動漫節展品時砌, 唔係新野啦,
不過今次正正式式把拼砌方法 step-by-step

"六嬸,三太公,大眾開枱啦面似蓮蓉,又放工,打餐懵,圍埋砌幾圈呀論英雄"
係咪估唔到連麻雀都可以用積木砌出黎呢, 仲係1:1實物大, 想知點砌就要問問創作者CK啦.

仲未夠喉?請繼續關注下月書展「香港樂高迷用戶組」的新書《砌出香港》喇!

LUG Ambassador - HKLUG
個人FB 專頁 : Chiukeung the Brick Artist
回復

1萬

論壇元老

論壇元老最佳新人

chiukeung 發表於 2015-6-30 13:43
謝謝, 真係好值得開心既一件事,
其實出書集係我地一眾LEGO老鬼咁多年既心願, 部份"砌出香港"班底更有當 ...

Congratulations!

I really had planned to come back to HK this month... However, plan changes due to some other urgent matter.
I for sure will buy a copy -- Keep one for me!

可惜未能抽身回港, 惟有繼續留守做 HKLUG 加拿大特派專員 :)  發表於 2015-7-2 14:16
好想見到你哦, HKLUG加拿大特派專員:D  發表於 2015-7-2 11:47
回復

3萬

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

2015_LEGO_ChingLam_CK_尖東忌廉哥_view08 copy.jpg
「尖東忌廉哥, 見到笑呵呵!」忌廉哥又關積木事?
係呀, 積木忌廉哥又係砌出黎架, 仲係1:1實物大, 想知點砌又要問問創作者CK啦.

仲未夠喉?快啲按"like"同"分享我地個post, 話唔定你會得到由「香港樂高迷用戶組」出嘅新書《砌出香港》哦!

「香港樂高迷用戶組」facebook:https://www.facebook.com/HongKongLUG
「非凡出版」facebook: https://www.facebook.com/FeiFanBook
#砌出香港 #HKLUG #MOC #香港書展 #尖東忌廉哥 #chiukeungbrick #ck#chiukeung

個人FB 專頁 : Chiukeung the Brick Artist
回復

論壇元老

最佳新人LUGBULK2014

支持支持支持。
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

書展買有冇優惠?

rex
場內通常有折^_^  發表於 2015-7-3 08:49
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014

一定會大力支持!
The LEGO world is so big. I am always a rookie.
回復

高級會員

厲害的,支持
回復

新手上路

去書展時一定要入手
回復

3萬

HKLUG幹事

我地本書 - 砌出香港 - 有封面啦, 大家認實個樣,到時書展可能很搶手
盡情叫你地D朋友去支持啦

回復

1萬

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015論壇元老最佳新人

一定支持...
組內會有團購嗎?
回復