請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 10176|回復: 68

[報料] 「香港樂高迷用戶組」出書啦《砌出香港》書展登場

2萬

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

「香港樂高迷用戶組」出書啦 《砌出香港》 書展登場
好開心可以同各會員分享呢個好消息, 由一班香港資深Builders花近一年時間黎製作,而100%屬於香港人本地題材既積木作品書集,終於要出世啦.
預定下月書展中登場, 暫時要配合出版社方面既宣傳,所以更多資料會陸續公開.
希望大家都支持!! 支持本地創作!! 支持MOC

以下係HKLUG FB page 30/6 update內容:
荔園係香港人集體回憶,近日新荔園重現, 大家可以瀡吓恐龍滑梯回味一番. 不過覺得貴唔瀡都唔緊要,
欣賞由創作者Alanboar所砌嘅荔園作品一樣令你好開心. grin 表情符號
仲未夠喉?請繼續關注下月書展「香港樂高迷用戶組」嘅新書《砌出香港》喇!

2015_LEGO_ChingLam_alan34s copy.jpg

評分

參與人數 10+50 收起 理由
eddyho + 5 我都想買一套!
toeric + 5 我都想買一套!
hksuperbug + 5 我都想買一套!
ckho + 5 我都想買一套!
alanboar + 5 我都想買一套!
Keynes + 5 我都想買一套!
Vivian + 5 我都想買一套!
eric_mkc + 5 我都想買一套!
minibryan + 5 有書出?! 驚喜萬分!!!
bbc + 5 值得支持!

查看全部評分

LUG Ambassador - HKLUG
個人FB 專頁 : Chiukeung the Brick Artist
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015最佳新人

終於有香港人自己出的Lego刊物,值得支持!
期待多一點有關新書的圖片介紹及消息!會不會攪會員訂購?
回復

2萬

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

bbc 發表於 2015-6-30 12:24
終於有香港人自己出的Lego刊物,值得支持!
期待多一點有關新書的圖片介紹及消息!會不會攪會員訂購?
...

謝謝, 真係好值得開心既一件事,
其實出書集係我地一眾LEGO老鬼咁多年既心願, 部份"砌出香港"班底更有當年初代人仔倉元老(遲下介紹下),
當年無資源同條件, 到今日終於如願,真的很感動.

遲下應該會大搞推廣宣傳, 會員訂購也會搞, 但當然希望大家去書展入場支持買啦, 早買早享受

bbc
恭喜達成心願! 推廣建議加送特別版custom人仔! 成效一定倍增!  發表於 2015-6-30 16:59

個人FB 專頁 : Chiukeung the Brick Artist
回復

1萬

論壇元老

見習收玩家

論壇元老最佳新人

恭喜主席及各大資深師兄師姐.小弟一定會到會展支持.
回復

註冊會員

請問是不是一定要在書展期間購買,
回復

2萬

HKLUG幹事

leong 發表於 2015-6-30 13:56
請問是不是一定要在書展期間購買,

當然不一定, 只是書展會首先推出,

而之後慣例多等兩三星期, 坊間書局會陸續上市

rex
近年都吾使等咁耐^_^  發表於 2015-6-30 20:47

回復

高級會員

最佳新人

值得支持!!
多謝各位供獻
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016最佳新人

入左呢個 Group 成年, 都唔知原來大家有個咁大既PORJECT, Made in HK, 一定支持啦!!!
回復

高級會員

一定支持買。
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

恭喜!一定會支持!
想儲Modular Building (爭10246),等待時機(執一套10185,好想要10244
回復