請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 2019|回復: 17

[報料] Plus L

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015最佳新人

Apps store 見到有個 日本非LEGO 官方的 aMOC apps: Plus L

裡面有很多Creative bucket 同 Creator Set 的 alternate MOC 作品
喜歡玩Creator 的朋友可以有多一個參考作品的地方!

官綱:
http://www.hanzo.jp.net/plusl/

Camera Roll_8B6F0531-16BC-41D8-AA41-FE4F58DB0F31.PNG Camera Roll_531D4C09-2E98-4FED-90FA-ACE5219D73E9.PNG Camera Roll_70741ACA-A4F2-4524-9E10-1D425C821290.PNG Camera Roll_DB89B87E-1820-488E-AC1C-9C675906DB7B.PNG Camera Roll_E105FEF1-2495-4DD5-AE95-9E98FA6629FB.PNG

試玩咗一款由31019砌成的小女巫, 看似簡單,但個中用了很多SNOT 技巧,花了不少時間才弄好!
(都是沒有買instruction的原故)

玩完LEGO官方instruction 而又想再多找創作靈感,
這個Apps 是一個幾好的reference. 有興趣可以試下!

評分

參與人數 2+10 收起 理由
FrankGotEaten + 5 有用資料!
Keynes + 5 謝謝報料!

查看全部評分

回復

論壇元老

最佳新人LUGBULK2014

又改得幾好播。
回復

金牌會員

舊論壇之友

我買左呢款, 正呀!

回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015最佳新人

Keynes 發表於 2015-4-1 02:12
又改得幾好播。

Thanks ! 31019都可以整動漫公仔,作者的創意不錯!
回復

論壇元老

macchow 發表於 2015-4-1 09:02
我買左呢款, 正呀!

佢地D alternate mech 真系改得好正,同一set可以做到可變,為同一set可玩性增加不少!
回復

註冊會員

我在Google play上找不到這個App, 求助?
回復

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

見日本Lego勁人moko不停係twitter洗版,那些完成品真係得^_^
回復

論壇元老

最佳新人LUGBULK2014

macchow 發表於 2015-4-1 09:02
我買左呢款, 正呀!

CHing, 請問相中所見嘅作品, 是否可以做到不需拆件而直接變形, 謝謝。
回復

金牌會員

舊論壇之友

Keynes 發表於 2015-4-1 15:47
CHing, 請問相中所見嘅作品, 是否可以做到不需拆件而直接變形, 謝謝。

右肩上支炮係檔風玻璃連車頂拆出嚟砌上去, 但係佢限SET 可以做到車同機械人都咁型, 拆一件半件PARTS 去變形我收貨!

咁都真係唔錯播, thx.  發表於 2015-4-1 19:12
回復

論壇元老

leong 發表於 2015-4-1 11:37
我在Google play上找不到這個App, 求助?

係Google Play 打 PlusL 應該會找到. Plus 同 L 唔分開.
回復