請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 4507|回復: 16

[原創] MY MINI COOPER RALLY 177

1萬

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015論壇元老最佳新人

距離10242 發售日還有一個月...
而近日網上也傳出VIP已可優先訂購...
但既不是VIP...又唔想第一波新貨食炒價...
可以點做呢?

當然... 自己動手MOC 吧...
講起MINI ...相信紅色絕對是大多數FANS的不二之選...
所以我建議大家留意一下呢一盒..
http://hklug.hk/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=2578#lastpost

經過一晚的努力...
終於改到一架稍為滿意的RED MINI COOPER...

但始終對個頂和BUMPER位不太滿意...
和友人傾開時 , 收到下面呢張相....

WOW... MINI RALLY 177!!!! 那就是我心目中想改的MINI了!!!

結果多花了10分鐘...
MY MINI COOPER RALLY 177!! READY!!

START YOUR ENGINE~

單座位設計...

車尾....

車頂...

巧遇閃電王MCQUEEN!?

和MOC ECTO-1 合照先...

PS. 就係咁對住個MON完成此作品....大滿足~

謝謝觀賞~

評分

參與人數 7+35 收起 理由
cloudcloud25 + 5 我要讚好!
bbc + 5 精彩作品!
minibryan + 5 精彩作品!
chi_2008 + 5 精彩作品!
Keynes + 5 精彩作品!
qiY + 5 精彩作品!
dvdliu + 5 精彩作品!

查看全部評分

回復

高級會員

最佳新人

我欣赏你!
長期在線~
回復

1萬

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015論壇元老最佳新人

謝謝你的支持...
免得呢架RALLY POST 沉底...
SUPER THX...

好野緊係要推LA~~~搵日過黎澳門同你交流下~  發表於 2014-8-5 12:13
回復

註冊會員

對車頭燈真係好大對
真係好正
回復

1萬

論壇元老

frankitheboy 發表於 2014-8-4 12:59
對車頭燈真係好大對
真係好正

haha...係啊...因為MOC關係...比例縮左小小...
顯得車頭燈更大....
PS. 謝謝支持...
回復

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

型棍呀!
想儲Modular Building (爭10246),等待時機(執一套10185,好想要10244
回復

中級會員

精彩作品!

THX FOR YOUR SUPPORT! :)  發表於 2014-8-5 00:16
回復

1萬

論壇元老

哈...其實可以再型D...
可惜未收集到想要的件...
PS.下次落INS POINT再搵搵先...

等睇好戲~  發表於 2014-8-5 12:14
回復

新手上路

真係好正

謝謝支持!! :P 期待10242...  發表於 2014-8-5 12:14
回復

高級會員

excellent change it to red colour!!
Like modular House,winter village series
回復