請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 7537|回復: 13

老翻LEGO... (深水埗)

高級會員

最佳新人

我今日行西九龍O個邊買野... 行過深水埗 D 街鋪玩具鋪...
勁多假 LEGO... 而家連海綿寶寶都全SET MINIFIG
都唔止... 仲有龍珠, NARUTO 同埋一堆我唔識O既...
我睇到 O 哂咀...

不過佢地出地標問心我覺得靚過LEGO...
好鬼鍾意個杜拜帆船酒店..
天安門廣場就無O左毛老頭張相LOR...

有間中間排當O個D有埋TECHNIC...
我睇到勁無言...
老翻LEGO 已經開始勁過真LEGO 喇D DESIGN
廠都仲未搬去大陸就咁...
搬埋去之後我覺得我可以唔識分真假會買錯假野LOR
除非O係返豆城買... X____X
回復

高級會員

LUGBULK2015最佳新人LUGBULK2014

認同, 近排行開旺角都遇到相同情況, 不過如果鍾意LEGO既人係唔會買老番既!
回復

高級會員

問心講.....果D 都算係窮人恩物黎......我都親眼見有鬼老一家買比仔女玩.....什至泰國布吉機場都有賣......
回復

1萬

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015論壇元老最佳新人

早兩個星期在台北地下街都隨處可見了...
MK 有格仔店好似有隻航空母艦添...
強國真係強....
回復

高級會員

最佳新人

ckho 發表於 2014-5-2 23:40
早兩個星期在台北地下街都隨處可見了...
MK 有格仔店好似有隻航空母艦添...
強國真係強....

唔止呀... 仲有戰機, 潛水艇 等等...
所以先睇到O哂咀覺得DESIGN 勁過正版...

其實 LEGO 如果仲係咁加價... 又唔出多 D DESIGN...
睇 $$ 唔理正唔正版O既人一定會幫襯平O個個啦...

正版一隻人仔廿幾30蚊, 佢地O個D 5 - 8 蚊...
差好多... X_X

不過而家太多炒家
我想玩都無得玩...
SIMPSONS 人地已經... WELL... 買唔到...
回復

註冊會員

LUGBULK2015

ching

lego 出左幾十年...由細陪到我地大.....!!
有好多回憶!!
請支持正貨!!

回復

高級會員

最佳新人

ric 發表於 2014-5-3 01:10
ching

lego 出左幾十年...由細陪到我地大.....!!

DONT GET ME WRONG!!!

我係覺得人地 DESIGN 真係有值得欣賞O既地方, 唔係我去買, OK?
當一間公司不思長進, 仲以為自己係第一O既時候就好快玩完
行錯O既第一步就係返大陸設廠!!!
回復

註冊會員

我果日見一盒同6243差不多的船都係$100.........
回復

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

去年已賣到成行成市,試過一晚由油麻地落旺角,期間經過至少十檔擺街邊賣superhero人仔,遠看幾可亂真;現在深水埗仍有一堆賣緊.

假若他們產品質素,隨著年月,終有一日拍得住甚至超越正版的話........
回復

高級會員

最佳新人

hudson 發表於 2014-5-3 11:17
去年已賣到成行成市,試過一晚由油麻地落旺角,期間經過至少十檔擺街邊賣superhero人仔,遠看幾可亂真;現在深 ...

我知呀... 同意呀...
佢之前都只係出LEGO 本身有O個D 某系列 SUPER HEROS, FRIENDS...
而家已經進化到佢地自己整龍珠同 NARUTO...
X__X

其實真係最驚都只係驚佢地D膠有毒...

中國果然係山寨大國...
回復