請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
樓主: chiukeung

[報料] The LEGO® Movie(港釋LEGO® 英雄傳)官方資料介紹+集中討論

註冊會員

Matthew914 發表於 2014-1-14 13:03
大家好 ...本人有少許問題是關於The Lego Movie的 , 麻煩各位可幫幫忙比些意見 , 感激萬分 !!!

事源是因 ...

建意睇2D,3D眼鏡未必o岩帶,同埋小朋友可能好易會暈,我都係帶我3歲個女睇2D!

Btw, enjoy the movie with your kids!
回復

高級會員

最佳新人

Lego Movie 已買飛揮手區{:soso_e187:}

Feb 6 eng version the grand cinema {:soso_e121:}

估唔到得四間上英文版•••
唯有去遠啲順道參觀各位大作啦
回復

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

Matthew914 發表於 2014-1-14 15:46
多謝你的回覆及建議, Thank so much!!!
我看了你的回覆 , 和我先生商量之後 , 我們最後決定 ...

傾向睇2D, 留意是場次較少, 大多安排早場.  

個人應會選擇睇英語2D, 只是預期不會有太多戲院播放.
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

想睇3d 英文..
咁快有飛買啦﹖ 希望到時戲院唔會太嘈..
好怕尐人一路睇一路傾... 打算去圓坊, 唔知有無呢
回復

1萬

論壇元老

LUGBULK2017論壇元老LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

今日買定戲票請定假同阿仔 06/02 等睇戲 {:soso_e121:}

你唔等獎品既戲票? 好心急 :D  發表於 2014-1-29 17:33
回復

1萬

論壇元老

LUGBULK2017論壇元老LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

bonedog 發表於 2014-1-29 15:20
想睇3d 英文..
咁快有飛買啦﹖ 希望到時戲院唔會太嘈..
好怕尐人一路睇一路傾... 打算去圓坊, 唔知有無呢 ...

3D LEGO 英雄傳(英語版)

http://www.thegrandcinema.com.hk/movie_content.aspx?visMovie=2203
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

kelvinwin 發表於 2014-1-29 16:00
3D LEGO 英雄傳(英語版)

hahahaa thanks, 無諗過咁快就睇到有得買飛..
仲諗住下星期先上去睇
回復

1萬

論壇元老

初初以為領獎日有得免費睇英雄傳
發覺係2張换票證,
上纲check 又好似話3D唔用得
留返遲D先用 ^^
你今日早D setup 話我知等我黎睇吓野ma{:soso_e100:}
回復

2萬

HKLUG幹事

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014HKLUG幹事舊論壇之友

kelvinwin 發表於 2014-1-29 18:04
初初以為領獎日有得免費睇英雄傳
發覺係2張换票證,
上纲check 又好似話3D唔用得

換票証都係換番LEGO MOVIE, 其他戲唔得架另今晚我都7:30到。
我地既大showcase 尋晩已set好

LUG Ambassador - HKLUG
個人FB 專頁 : Chiukeung the Brick Artist
回復

高級會員

最佳新人

bonedog 發表於 2014-1-29 17:03
hahahaa thanks, 無諗過咁快就睇到有得買飛..
仲諗住下星期先上去睇

前幾日有得賣喇。。。
已經幾多人買咗添

我睇早場。。。希望無咁多人啦
回復