請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKLUG 香港樂高迷用戶組討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: MOC 教學 10182
查看: 4575|回復: 23

[報料] 2013 加拿大 LEGO VIP 假日喪買一小時 Event 「盛」況報導

1萬

論壇元老

論壇元老最佳新人

果真係「認真你就輸了」。

早前收到 LEGO 發出嘅 Invitation Card, 為慶祝又一新店開幕, 趁假日節慶讓一些 VIP 會員用 Special Discount 來個開舖前一小時預[喪]買!  

現在容我向大家報告當日「2013 加拿大 LEGO VIP 假日喪買一小時 Event 」詳情:

我整裝待發, 晨早七時起身 (其實只係瞓咗三粒鐘)  {:soso_e130:} , 個 「LEGO Store 開舖前『喪』買一小時」 Event, 係喺上星期六 (十一月二十三日) 在加拿大第五大購物中心、位於多倫多嘅 Yorkdale Shopping Centre (>1,400,000 sq.ft.; 7000+ 泊車位) 舉行, 預買時段為早上八點半至九點半。

坦白講, 這旅遊勝地我 N 年冇去 —— 人太多、泊位難、接近購物中心嘅街區幾乎永遠塞車...

我八點十分到達, 發現環境靜得出奇, 原來該購物中心正式營業時間係九點半開始; 但心想也許 LEGO Store 門口或會堆滿人, 故此還是加快腳步走。

誰知只得小貓幾隻門口... ...  {:soso_e103:} (蛇餅咩?)
我得閒到可以慢慢數人數, 之後才慢慢去排隊; 其實數嚟數去都係唔過三十人, 而當中十幾歲以下嘅只得五、六人!
耆英佔咗近半數, 剩下嘅就係一班七、八十後喇, 大家都好有禮貌咁排隊等開門 ——  之後嘅一小時, 我絕對唔需要transform (《變形金剛》嗰隻) 做隻蟹; 可以好休閒咁手揈揈、同人 social、再慢動作 shopping 及影相。  {:soso_e128:}

呢個預買活動並非開倉大平賣 (warehouse sale), 只係賣這 Yorkdale LEGO Store 裡面嘅貨, 仲唔係樣樣減, 只係得 selected items 有折扣咋!
Well... 平嘢真係唔多; 不過著數與 online offer 相同: 3x VIP Points、買滿 $75 有 " Pick-a-Brick Box" 送、買滿 $99 有 2013 LEGO Creator Holiday Limited Edition 贈品 Part 2 送 (冇錯! 係預早送 ——  我握住手, 又喎... 哦呵呵      ...:*'(*゚▽゚*)'*:.. .。  )

另外, 每位入場嘅 VIP 會員各得以下紀念品:
- LEGO The Hobbit Poster
- LEGO 塑膠手帶
- " Pick-a-Brick Box"
- Lucky Draw Gift Card 一張 (我抽到任選一盒 $16.99 或以下嘅 LEGO ——  我要咗盒 The Lord of the Rings ($15.99))  

此外, 這行最大收穫係遇到一班北美 LUG 友, 而我將參予佢哋嘅活動, 明年仲會一齊合辦 events!  {:soso_e121:}

HKLUG 加特派員 Vivian報導  {:soso_e104:}

相關 posts:
2013 加拿大 LEGO VIP 假日喪買一小時 Event Invitation
2014 加拿大 LEGO VIP 節慶喪買日限量版贈品

Had to bring this card for admission

Had to bring this card for admission

Yorkdale LEGO Store

Yorkdale LEGO Store

「盛」況

「盛」況

Free LEGO gifts

Free LEGO gifts

休閒 Shopping Atmosphere

休閒 Shopping Atmosphere

Interior View

Interior View

2013 LEGO VIP Event Gifts

2013 LEGO VIP Event Gifts

2013 LEGO Holiday Set Part 2

2013 LEGO Holiday Set Part 2

Complete Set!!

Complete Set!!

評分

參與人數 7+35 收起 理由
ALPLEGO + 5 謝謝分享!
6996 + 5 謝謝分享!
Ericson + 5 我要讚好!可以咁悠閒。
jenniferlau123 + 5 我要讚好! 車仔好靚!
PX8835 + 5 我要讚好!
kt1028 + 5 我要讚好!
LittleTomfool + 5 我要讚好!

查看全部評分

回復

1萬

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

40083 上星期我ORDER都送咗十幾盒!{:soso_e120:}

買咁多!! (O_0;) You can be a LEGO dealer la~~  發表於 2013-11-28 19:04
有呀~有13個呀~XDDDDD 三倍分喎!即係八五折!好抵!最衰個美國戶口唔夠錢! 呢個星期五再入一批又送過!:p  發表於 2013-11-28 12:02
有無咁多啊!? =.=|| XD  發表於 2013-11-28 11:17
好嘢!  發表於 2013-11-27 21:22
回復

1萬

論壇元老

論壇元老最佳新人

LittleTomfool 發表於 2013-11-27 17:20
40083 上星期我ORDER都送咗十幾盒!

到手未?  
回復

1萬

論壇元老

LUGBULK2017LUGBULK2016論壇元老LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

全部己寄出!但LEGO好衰!無論我邊日落單!次次出貨FEDEX都都話星期五送到!但FEDEX多數唔派件!要星期一先送!
通當都攪我兩星期!

係喎!3次有兩次都係咁~  發表於 2013-11-28 11:20
回復

1萬

論壇元老

論壇元老最佳新人

LittleTomfool 發表於 2013-11-27 17:33
全部己寄出!但LEGO好衰!無論我邊日落單!次次出貨FEDEX都都話星期五送到!但FEDEX多數唔派件!要星期一先 ...

Order 咁多, 你可以砌盒仔, instead of 砌 LEGO!!  
回復

金牌會員

LUGBULK2017LUGBULK2016LUGBULK2015LUGBULK2014

Lucky you. I wish HK has Legp shop too.
The LEGO world is so big. I am always a rookie.
回復

中級會員

LUGBULK2014最佳新人

Thanks for sharing I want to go too
回復

論壇元老

Jennifer

論壇元老LUGBULK2014最佳新人

美加太正啦!

好鍾意車仔!

唔止, 仲可以ONLINE 訂LEGO 仲正  發表於 2013-11-27 23:50
快D交哂Lego 出嚟,新舊都殺!
回復

高級會員

LUGBULK2015LUGBULK2014最佳新人

Very nice〜〜〜〜〜〜〜〜
回復

高級會員

得個望字
回復